Groepsbezoeken

De Poort naar de Europese geschiedenis opende opnieuw haar deuren! Ontdek de prachtig gerestaureerde Sint-Martinusbasiliek.

Reserveer nu al jouw begeleid bezoek. Na een restauratie van meer dan 20 jaar en een sluiting van 2 jaar schittert de Sint-Martinusbasiliek opnieuw in al haar middeleeuwse pracht en heropende ze haar deuren voor het grote publiek. Er zijn opnieuw begeleide bezoeken mogelijk in de kerk. Niet alleen de basiliek werd opgefrist, ook de bezoekmogelijkheden werden vernieuwd en uitgebreid!

Een bezoek aan de Sint-Martinusbasiliek is een belevenis op zich! Reserveer vandaag nog jouw dagtrip naar Halle en wees er als eerste bij om een bezoek te brengen aan de prachtig gerestaureerde basiliek.

De pas gerestaureerde basiliek vertelt het rijke verleden van het bedevaartsoord Halle. Je maakt kennis met de legendarische zwarte Madonna en haar kanonballen. Je ontdekt onder andere het 16de eeuwse Mone-retabel, een geschenk van keizer Karel V, de unieke 15de eeuwse doopvont, het unieke 15de eeuwse Apostel-college in het hoogkoor en zoveel meer… Geniet van het prachtig panoramisch zicht vanop de hoogste verdieping van de toren en combineer dit met een bezoekje aan het klokkentorenmuseum en een ontdekking van de kerkzolder(*).

 

  • De Ontdekking laat je het prachtig gerestaureerde interieur, de doopkapel en de gerestaureerde buitenzijde van de basiliek ontdekken.

  • Het Mysterie dompelt je onder in één van de oudste mysteries van onze Halse basiliek: het Mysterie van de Bouwmeester. Acteur Hubert Damen (gekend als WITSE) en architect Karel Breda nemen je mee op sleeptouw tijdens de kortfilm en nadien kan je zelf de sporen van de bouwmeester ontdekken in de basiliek.


Bezoeken zijn alle dagen mogelijk, behalve tijdens vieringen, op donderdag - en zaterdagvoormiddagen en onder voorbehoud van eventuele onderhoudswerken in de kerk. Een bezoek aan de schatkamer van de basiliek is pas mogelijk vanaf het najaar van 2016.

Een dagje in Halle of trek er op uit in Pajottenland & Zennevallei

Combineer je bezoek en verken Halle, het Pajottenland en de Zennevallei in een verrassende dagtrip. Wandel onder begeleiding van een streekgids door het boeiende stadscentrum van het middeleeuwse Halle langs de Grote Markt en de talrijke beschermde monumenten. Onze streek heeft heel wat te bieden zoals o.m. een bezoek aan één van de vele Lambiekbrouwerijen of Geuzestrekerijen, een proeverij van de streekbieren en –producten in het Streekproducten Centrum, een bedrijfsbezoek aan Colruyt, de schitterende natuurpracht van het Hallerbos, het majestueuze Kasteel van Gaasbeek en bezoek vooral ook het gloednieuwe Halse streekmuseum in Den Ast, met de prachtige expo over Onze-Lieve-Vrouw van Halle en een uniek belevenisparcours rond het moutproces in het authentieke kader van de gerestaureerde mouterij van Roye.

Vraag ook naar de verschillende lunchformules die we kunnen aanbieden in samenwerking met de horeca van Halle, het Pajottenland en de Zennevallei!

Tarieven

De inkomprijs voor een begeleid bezoek aan de basiliek bedraagt € 3,00 per persoon voor De Ontdekking en € 4,00 per persoon voor Het Mysterie van de Bouwmeester.

Er is een Nederlandstalige gids beschikbaar voor € 55,00 – Andere talen € 60,00.  Een bezoek duurt 1u30 à 2u00 naargelang de wensen van de groep. Per extra bijkomend begonnen uur wordt een toeslag van € 30,00 gerekend. Vanaf 25 personen wordt de groep in 2 gesplitst en wordt er een 2de gids voorzien.

 

Info & Boeking

Voor prijsinformatie, reservatie of bijkomende inlichtingen kan je steeds terecht bij Toerisme Halle.
Reserveren kan telefonisch, per brief, fax of e-mail bij:
Toerisme Pajottenland & Zennevallei vzw
Grote Markt 1 bus 1 - 1500 Halle
Tel. 02 356 42 59 Fax. 02 361 33 50
E-mail: info@toerisme-pajottenland.be

(*) Het panorama is in de broedperiode van de slechtvalken op onze toren niet toegankelijk omwille van veiligheidsredenen.

Deze website is een initiatief van
Basiliekpromotie Halle vzw in samenwerking met

Kerkraad Halle – Sint-Martinusparochie Halle – Basiliekpromotie Halle vzw – Stad Halle
Toerisme P&Z – Kon. Geschied- en Oudheidkkundige Kring Halle - Pro Arte Hallensis vzw

Met de financiële steun van:

Contact & Info
vzw Basiliekpromotie Halle

© Alle rechten voorbehouden Basiliekpromotie Halle vzw - Disclaimer | FR | EN | DE

X