Achttiende Servaisconcert ‘225 jaar Halse Harmonie’

Achttiende Servaisconcert ‘225 jaar Halse Harmonie’

Op 14 november is de Halse Sint-Martinusbasiliek het decor voor een bijzonder ‘Servaisconcert’. In het eerste deel zijn Ave Maria’s te horen van Franz Schubert, Peter Benoit, Franz Servais en Emile Houssiau. Franz Servais componeerde zijn Ave Maria in 1866 naar aanleiding van de 600ste verjaardag van de aankomst van het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Halle. Emile Houssiau is ook geen onbekende voor Halle: hij was veertig jaar lang kapelmeester van de kerk en dirigeerde haast even lang het symfonisch orkest ‘Cercle Servais’. Cellist Benjamin Glorieux soleert in de Fantaisie Caractéristique sur deux airs de Lafont van de Halse cellist François Servais. Het Magnificat van Johann Sebastian Bach is de magistrale afsluiter.

De uitvoering is in handen van het Jan-Niklaaskoor en het Bhag-ensemble onder leiding van Dirk Ottoy. Dit achttiende Servaisconcert vormt de afsluiter van de festiviteiten van 225 jaar Halse Harmonie. De Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia Halle heeft haar roots in de basiliek en is ooit nog gedirigeerd geweest door zowel François Servais als Emile Houssiau. In het nieuwe boek van Peter François, ‘Servais! fils de l’harmonie’ valt daarover nog veel meer te ontdekken.

Het concert begint om 20 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij cc ’t Vondel (www.vondel.be – 02 365 98 27). Meer info: www.servais-vzw.org en www.khhalle.be. Het boek ‘Servais! fils de l’harmonie’ telt 178 pagina’s en is te koop via de Harmonie en de vzw Servais.

 

Deze website is een initiatief van
Basiliekpromotie Halle vzw in samenwerking met

Kerkraad Halle – Sint-Martinusparochie Halle – Basiliekpromotie Halle vzw – Stad Halle
Toerisme P&Z – Kon. Geschied- en Oudheidkkundige Kring Halle - Pro Arte Hallensis vzw

Met de financiële steun van:

Contact & Info
vzw Basiliekpromotie Halle

© Alle rechten voorbehouden Basiliekpromotie Halle vzw - Disclaimer | FR | EN | DE

X